Blog

Uydu ve Uzay Ekosistemi 1-2 Eylül’de Global Sat Show’da Buluşacak

Kategori: Genel
Eklenme Tarihi: 25.08.2020 18:00
Yazar: Sıla Çil

Okuma Süresi: 2 dk


Uydu ve Uzay Ekosistemi 1-2 Eylül’de Global Sat Show’da Buluşacak

 

5. Küresel Uydu ve Uzay Şovu, Global Sat Show, Capital Exhibition tarafından TÜRKSAT, Türkiye Uzay Ajansı, EMEA Uzay Operatörleri Birliği’nin desteğiyle 01-02 Eylül 2020’de online olarak gerçekleştirilecek.Yüzde 85’i yabancı olmak üzere 16 bin kişinin kayıt yaptırdığı fuar boyunca ABD Uzay Kuvvetleri’nden Dr. Joel B. Mozer ve Rusya’dan Glavkosmos üst yöneticisi Dmitry Loskutov gibi önemli konuşmacıların yer alacağı webinarlar da düzenlenecek.

 

 

Dünyada yaklaşık 1 trilyon doları bulan bir ekonomik büyüklüğe ulaşan uzay ve uydu ekosisteminin önemi her geçen gün artıyor. ABD ve İngiltere, startupların uzay savunmalarına verebilecekleri katkıyı belirlemek için 15 firmaya 1 milyon dolarlık katkı sağlayacağını açıkladı.Türkiye’de kendi uydusunu yapmak üzere çalışmalara başlayarak bu alanda ‘Ben de varım’ diyen ülkelerden biri oldu.

İşte tüm bu çalışmaların detayları 1-2 Eylül tarihlerinde online yapılacak, uydu ve uzay teknolojileri için Avrasya’nın en önemli vitrinlerinden biri 5. Küresel Uydu ve Uzay Fuarı- Global Sat Show’da duyurulacak.

Uydu üreticileri ve operatörleri, mekanik ve alet sağlayıcılar, ekipman üreticilerinin de katılacağı serginin endüstriyi çevrimiçi olarak bağlayacağını söyleyen Capital Exhibition CEO’su Hakan Kurt, fuara yüzde 85’i yabancı olmak üzere 16 bin kişinin kayıt yaptırdığını söyledi.Fuar öncesi yapılan basın toplantısında konuşan Kurt, etkinlikte kamuoyuna açık 8 uzmanlaşmış webinar, 2 anahtar konuşmacı oturumu düzenleneceğini, ayrıca sınırlı katılımcıyla 3 özel çalışma toplantısı yapılacağının da altını çizdi.Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1 trilyon dolarlık bütçenin yüzde 80’ine hükmeden aktörler fuarda temsil edilecek. Katılımcılar, fuar vesilesiyle ekosisteme erişme şansı yakalayacak. Firmalar arasında 2 bin civarında kayıtlı görüşme programladık.”

 

Türkiye’nin uzay macerası anlatılacak

Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla Türkiye’nin uzay çalışmalarına yönelik önemli bir adım atıldığını vurgulayan Kurt, fuarda Türkiye’nin uzay stratejilerinin de dünyaya anlatılacağını söyledi. Türksat 5 A ve 5B uydusunun sözleşmesinin 3’üncü fuarda imzalandığını hatırlatan Kurt, “Bu yıl fırlatılacak 5 A uydusunun yer teslimi ve kabiliyetlerini, fırlatma sürecini, uydunun kullanıcılara sağlayacağı avantajları Türksat, Airbus, SpaceX ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, etkinlikte anlatacak” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ise şu açıklamalarda bulundu:

“Gelişen teknolojilerin en fazla fırsat yarattığı alanlardan biri uzay.Türkiye Cumhuriyeti olarak bu işteki varlığımızı uluslararası platformlarda göstermeye başladık.Global Sat Show’un, yaptığımız çalışmaları paydaşlarımızla paylaşma noktasında önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.”

Bu içeriği paylaşın
Twitter Facebook Whatsapp LinkedIn
Bu kategorideki diğer içerikler
Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi Klasörü Yayında

Sürdürülebi̇li̇r Tedari̇k Zi̇nci̇ri̇ Yöneti̇mi̇ Klasörü Yayında

Mart 2024 Klasörümüzün teması «Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi» Öğrenme Merkezi'nden indirebilirsiniz....

Tedarik Zinciri Operasyonlarında VOLATİLİTE Klasörü eklendi.

Tedari̇k Zi̇nci̇ri̇ Operasyonlarında Volati̇li̇te Klasörü Eklendi̇.

Değerli Yöneticiler, Geçen ay TZ Klasörümüzün ana teması «Risk Yönetimi» idi. Bu ay ise gündemimizde Tedarik Zinciri Operasyonlarında VOLATİ...

Kurumsal Pazarda Satış Yönetimi Eğitimi  Toplam 10 Ders Eklenmiştir.

Kurumsal Pazarda Satış Yöneti̇mi̇ Eği̇ti̇mi̇ Toplam 10 Ders Eklenmi̇şti̇r.

Kurumsal Pazarda Satış Yönetimi Eğitimi  Toplam 10 Ders Eklenmiştir.  Dersler bölümünden erişebilirsiniz. ...

Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programları Başvuru Tarihleri: 15 – 19 Ocak 2024

Tedari̇k Zi̇nci̇ri̇ Yöneti̇mi̇ Yüksek Li̇sans Programları Başvuru Tari̇hleri̇: 15 – 19 Ocak 2024

YÜKSEK LİSANS YÜKSEK HEDEFLER. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programları Başvuru Tarihleri: 15 – 1...

İş İmkanı Sunan ‘’Uygulamalı Gümrük ve Dış Ticaret Uzmanlığı’’ sertifika programı 03 Şubat 2024’te başlıyor.

İş İmkanı Sunan ‘’Uygulamalı Gümrük Ve Dış Ti̇caret Uzmanlığı’’ Serti̇fi̇ka Programı 03 Şubat 2024’Te Başlıyor.

DÖNEM   ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve İstanbul Üniversitesi’nin iş birliğinde katılımcılara İŞ İMKANI da sunan ‘’Uygulamalı Gü...