Blog

MÜSİAD Expo 2020 İçin Geri Sayım Başladı

Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 25.08.2020 18:11
Yazar: Sıla Çil

Okuma Süresi: 4 dk


MÜSİAD Expo 2020 İçin Geri Sayım Başladı

MÜSÄ°AD EXPO 2020 Ä°ÇÄ°N GERÄ° SAYIM BAÅžLADI

 

Türkiye’nin en önemli ekonomik ve ticari etkinliklerinden MÜSÄ°AD EXPO Fuarı, bu yıl 18-21 Kasım tarihlerinde ilk kez TÜYAP Ä°stanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilecek. EXPO Katılımcıları, bu sene ilk defa ziyaretçileri ile sadece fuar alanında deÄŸil dijital platformlar üzerinde de buluÅŸacakları “Hibrit Fuar” teknolojisinin ayrıcalıklarından yararlanacaklar. BaÅŸta, Enerji, Bilgi Teknolojileri, Makine ve Gayrimenkul sektörleri olmak üzere, 24 farklı sektöre ev sahipliÄŸi yapacak fuarın, teması ise “Sinerji Burada” olacak

 

Türkiye’nin küresel ölçekte en yaygın ve büyük sermaye platformu MÜSÄ°AD, Türkiye’nin en büyük fuar organizatörü TÜYAP ile güçlerini birleÅŸtirerek ülke ticaretine önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

 

Ülkemizin bölgesinde etkin ve global düzeyde saygın bir konumda yer alması adına çalışmalarını sürdüren MÜSÄ°AD, Türk iÅŸ dünyasının dünya pazarlarındaki etkinliÄŸinin artırılması amacıyla iki yılda bir düzenlediÄŸi MÜSÄ°AD EXPO Fuarını, bu yıl ilk kez TÜYAP Ä°stanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirecek.

 

FUAR BÄ°R ÇOK ORGANÄ°ZASYONA EV SAHÄ°PLİĞİ YAPACAK

Dört gün boyunca devam edecek fuarla eÅŸ zamanlı olarak birçok konferans, panel, ülke sunumları, bölgesel forumlar ve ikili iÅŸ görüÅŸmeleri de düzenlenecek.

 

MÜSÄ°AD EXPO Fuarı, her yıl olduÄŸu gibi bu yıl da Uluslararası Ä°ÅŸ Forumu- International Business Forum (IBF) programına ev sahipliÄŸi yapacak. BaÅŸta OrtadoÄŸu ve Afrika Bölgesi olmak üzere, tüm dünyadan saygın iÅŸ insanlarının katılımlarıyla düzenlenecek forumda, iÅŸ, siyaset ve akademi dünyasının öncü isimleri fikirlerini paylaÅŸacak.

 

MÜSÄ°AD EXPO’da bu yıl ilk kez açılacak GiriÅŸimcilik holü ile, Türkiye’nin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatırımlar, ziyaretçilerle buluÅŸacak. Yatırımcı ile giriÅŸimciyi bir araya getirecek organizasyonda, yeni iÅŸ alanlarının oluÅŸması saÄŸlanarak Türkiye’deki istihdama doÄŸrudan katkı yapılması hedefleniyor.

 

MÜSÄ°AD EXPO’da bu yıl ayrıca, “MÜSÄ°AD - Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi” de düzenlenecek. BaÅŸta, ABD, Avrupa ve Asya bölgeleri olmak üzere tüm dünyada etkin rol oynayan fahri konsoloslar, buralarda edindikleri tecrübe ve birikimleri iÅŸ insanlarıyla paylaÅŸarak ülkemizin ihracatının geliÅŸmesine katkıda bulunacak.

 

Fuarda ayrıca MÜSÄ°AD Dünya Genel Ä°dare Kurulu da düzenlenecek. Türkiye ve dünyada görev alan MÜSÄ°AD Åžube BaÅŸkanları ve Temsilcilerinin katılımlarıyla yapılacak organizasyonda, MÜSÄ°AD üyeleri arasında baÄŸlar güçlendirilerek ticaret ortamının geliÅŸtirilmesi amaçlanıyor.

 

“TÜM SAÄžLIK ÖNLEMLERÄ° ALINDI, KALÄ°TELÄ° FUAR DENEYÄ°MÄ° YAÅžATACAÄžIZ”

Hazırlıklarla ilgili bilgi veren TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Ä°lhan Ersözlü, pandemi etkisini en aza indirmek için fuar katılımcılarına “Hibrit Fuar” deneyimini sunacaklarını açıkladı. TÜYAP’ın saÄŸladığı teknolojik alt yapı sayesinde fuarın bu seneki katılımcıları ziyaretçiler ile yalnızca fuar alanında deÄŸil, fuar sona erdikten sonra dahi dijital platformda bir araya gelerek ticaret yapabilecekler.

 

Alınan saÄŸlık önlemlerine de deÄŸinen Ersözlü, “SaÄŸlık Bakanlığı ve yetkili mercilerin gerekli gördüÄŸü tüm tedbirler alınmış durumda. Fuar alanımız sosyal mesafeye uygun olacak ÅŸekilde fiziksel olarak yeniden düzenlendi. Tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeri girebilecekler. Fuar alanı içinde temassız teknolojiler kullanıma sunulacak. YoÄŸunluk kontrolü ve dezenfeksiyon iÅŸlemleri için ise özel ekipler görev yapacak.” dedi.

 

KAAN: “MÜSÄ°AD ÜYELERÄ°NÄ° FUARA KATILMAYA ÇAÄžIRIYORUZ”

MÜSÄ°AD ile TÜYAP iÅŸ birliÄŸinde düzenlenecek fuarla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Abdurrahman Kaan, COVÄ°D-19 pandemisinin de etkisiyle dünyada ekonomik bir durgunluk yaÅŸandığına dikkat çekti. Ekonomi yönetimimizin doÄŸru ve yerinde hamleleriyle pandemi sonrasında Türkiye’nin cazibe merkezi olmasını beklediklerini ifade eden Genel BaÅŸkan Kaan, tüm dünyadan yüzlerce iÅŸ insanının katılımlarıyla düzenlenecek MÜSÄ°AD EXPO Fuarının bu yönüyle bir kez daha önem kazandığını dile getirdi.

 

Kaan, “MÜSÄ°AD EXPO, imalat, yatırım, ihracat anlayışıyla çalışan, inanmış MÜSÄ°AD üyeleriyle ekonomimizin itici gücü olacak. Bu atılımda MÜSÄ°AD üyelerimizin fuara katılarak Türkiye’nin geleceÄŸinde yer alma fırsatını kaçırmayacaklarına inanıyorum.” diye konuÅŸtu.

 

MÜSÄ°AD EXPO’nun fikir ve hedeflerini hayata geçirmek isteyen yerli ve yabancı iÅŸ adamları için bulunmaz bir fırsat olduÄŸunu kaydeden Kaan, pandeminin sona ermesiyle Türkiye’nin dünyanın üretim üssü olacak potansiyel ihracat iliÅŸkilerinin kurulacağına ve fuarın da bu noktada önemli katkılarının olacağına inandığını vurguladı.

 

Kaan son olarak “18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında, T.C. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle düzenleyeceÄŸimiz MÜSÄ°AD EXPO 2020 Fuarımıza, ÅŸirketlerini büyütmek ve yeni pazarlar bulmak isteyen tüm üyelerimizi ve iÅŸ insanlarımızı bekliyoruz!” çaÄŸrısında bulundu.

 

BOSTAN: “100 BÄ°N ZÄ°YARETÇÄ° AÄžIRLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

MÜSÄ°AD EXPO ile ilgili konuÅŸan MÜSÄ°AD Global Üst Kurulu BaÅŸkanı Adnan Bostan ise, 2018 yılında yapılan fuarın hem ziyaretçi hem de yerli-yabancı firmaların yoÄŸun ilgisiyle gerçekleÅŸtiÄŸini hatırlattı.

 

Bu yılki fuar hakkındaki beklentilerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Bostan, “18-21 Kasım tarihlerinde düzenleyeceÄŸimiz fuarımıza, 100 bin kiÅŸiye yakın bir ziyaret gerçekleÅŸmesini hedefliyoruz. Bu yılki fuarımız yaklaşık 10 bin ikili iÅŸ görüÅŸmesine ev sahipliÄŸi yapacak. 50 ülkeden 400 Yabancı Alım Heyeti ile Ä°SO Ä°lk 500 ve Ä°kinci 500 Satın Alma Heyetleri de fuarımızda yer alacak. Fuarımıza 24 sektörden 400’ün üstünde firma katılacak. Fuara ayrıca 124 ülkeden ziyaretçi gelmesini öngörüyoruz. MÜSÄ°AD EXPO’ya yaklaşık 30 ülkeden üst düzey katılım olacak” diye konuÅŸtu.

Bu içeriği paylaşın
Twitter Facebook Whatsapp LinkedIn
Bu kategorideki diğer içerikler
İş İlanı: Satınalma Uzmanı aranıyor

İş İlanı: Satınalma Uzmanı Aranıyor

Ä°ÅŸ Ä°lanı: Satınalma Uzmanı aranıyor Satınalma EÄŸitimleri için http://satinalmadergisi.com/egitim.pdf EÄŸitim KataloÄŸumuzu indirin. Ä°ÅŸe alım süreçlerinizde y...

Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programı Açıldı.

Üreti̇m Yöneti̇mi̇ Ve Pazarlama Doktora Programı Açıldı.

Yepyeni bir doktora programı ile yeni bir döneme merhaba diyoruz. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programı'mız açıldı. BaÅŸvuru dönemi 7 Eylül - 28 Ekim tarih...

Perakendecilik ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans Başvuru Dönemi

Perakendeci̇li̇k Ve Marka Yöneti̇mi̇ Yüksek Li̇sans Başvuru Dönemi̇

Yeni bir döneme merhaba diyoruz. Perakendecilik ve Marka Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans baÅŸvuruları  7 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında olacak. BaÅŸvuru: sosyalb...

Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans 2020-2021 Dönemi Başvuruları

Tedari̇k Zi̇nci̇ri̇ Yöneti̇mi̇ Yüksek Li̇sans 2020-2021 Dönemi̇ Başvuruları

Yeni bir döneme merhaba diyoruz. Tedarik Zinciri Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans baÅŸvuruları  7 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında olacak. Program Hakkında Bilgi Ä...

Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programı Açıldı.

Üreti̇m Yöneti̇mi̇ Ve Pazarlama Doktora Programı Açıldı.

Yepyeni bir doktora programı ile yeni bir döneme merhaba diyoruz. Üretim Yönetimi ve Pazarlama Doktora Programı'mız açıldı. BaÅŸvuru dönemi  7 Eylül - 28 Ekim...

MÜSİAD Expo 2020 İçin Geri Sayım Başladı

Müsi̇ad Expo 2020 İçi̇n Geri̇ Sayım Başladı

MÜSÄ°AD EXPO 2020 Ä°ÇÄ°N GERÄ° SAYIM BAÅžLADI   Türkiye’nin en önemli ekonomik ve ticari etkinliklerinden MÜSÄ°AD EXPO Fuarı, bu yıl 18-21 Kasım tarihlerinde...