Blog

Kadın Liderlerin Önceliği Yetenek Dönüşümü

Kategori: Öngörü - Araştırma
Eklenme Tarihi: 28.07.2020 13:00
Yazar: Buyer Network

Okuma Süresi: 3 dk


Kadın Liderlerin Önceliği Yetenek Dönüşümü

KPMG, Küresel Kadın Liderler AraÅŸtırması’nın ikincisini tamamladı. AraÅŸtırmaya göre, kadın yöneticiler teknolojik dönüÅŸümü tehditten çok fırsat olarak görüyor ancak önce “İnsana yatırım” diyor. Kadın yöneticilerin geleceÄŸe hazır ÅŸirketler oluÅŸturmak için izleyeceÄŸi stratejilerin başında iÅŸ gücünü modernize etmek geliyor.

KPMG’nin 2019 Küresel Kadın Liderler AraÅŸtırması, kadın liderlerin kurumsal liderliÄŸe nasıl baktıkları, dikkatlerini nereye verdikleri ve neyi deÄŸiÅŸtirmek istedikleri hakkında derin öngörüler saÄŸlıyor. 52 ülkeden, bin 100’ün üzerinde kıdemli kadın yöneticiyle yapılan araÅŸtırmada Türkiye’den 41 kadın yönetici yer aldı.

AraÅŸtırmayı deÄŸerlendiren KPMG Türkiye Denetim Bölüm BaÅŸkanı, Toplumsal Cinsiyet EÅŸitliÄŸi ve ÇeÅŸitlilik Lideri Nesrin Tuncer, “Kadın yöneticilerin yarısından fazla iÅŸ hayatında hâlâ cinsiyetçi kalıplarla mücadele ediyor. Kadın yöneticiler arasında ÅŸirket organizasyonlarının cinsiyet eÅŸitliÄŸi yolunda sonraki adımları atmaya devam etmelerini saÄŸlamak amacıyla büyük sorumluluk üstlenmesi gerektiÄŸine inananların oranı yüksek. Kadın yöneticilerin yüzde 38’i, cinsiyet ayrımının olmadığı eÄŸitim ve öÄŸretim programlarını cinsiyet eÅŸitliÄŸi mücadelesinde önemli faktörler olarak görüyor. Yüzde 20’si, kadınlar için resmi destek programlarının kadınları yönetici pozisyonlarına getirmeye yardımcı olacağına inanıyor. EÅŸit ücret konusunda da hâlâ engeller var. Kadın yöneticilerin yüzde 40’ı ÅŸirketlerindeki maaÅŸ yapılarını biliyor. Ancak yüzde 37’si bu bilginin ÅŸeffaf olmadığını düÅŸünüyor” dedi.

AraÅŸtırmadan önce çıkan satır baÅŸları ÅŸöyle:

  • Kadın yöneticilerin yüzde 80’i müÅŸteri deÄŸerlerinin, ÅŸirketlerinin çevresel, sosyal ve yönetiÅŸim (ESG) politikalarına yansıtılmasını saÄŸlamak konusunda kendilerini sorumlu hissediyor. Türkiye’de bu oran yüzde 88.
  • Katılımcıların yüzde 56’sı, kiÅŸisel liderlik tarzlarını stratejik ve ekip odaklı görüyor. Türkiye’de bu oran yüzde 41.
  • Kariyerinin bir sonraki adımını planlayanların oranı küreselde yüzde 72, Türkiye’de yüzde 85. Bir sonraki kariyer adımını mevcut ÅŸirketlerinde atacağına inananların oranı küreselde yüzde 34 iken Türkiye’de yüzde 44.
  • Yüzde 34’ü uzun vadeli baÅŸarı için kiÅŸisel olarak motive olduÄŸunu söylüyor.
  • BaÅŸarının vazgeçilmezi çeviklik
  • Kadın yöneticilerin yüzde 82’si çevikliÄŸin baÅŸarılı bir iÅŸletmenin yeni vazgeçilmezi olacağına inanıyor.
  • Rekabette kalabilmek için iÅŸ modellerini düzenli olarak gözden geçiren ve yenileyenlerin oranı yüzde 69. Kadın yöneticilerin yüzde 81’i karşılaÅŸtığı güçlüklerin üstesinden gelebilen bir ÅŸirket olmak için ana yapıyı korumaktansa deÄŸiÅŸikliklere hızlıca adapte olmanın daha önemli olduÄŸuna inanıyor.
  • Yüzde 96’sı inovasyon sürecinin ve uygulamanın geliÅŸtirilmesi gerektiÄŸine inanıyor.
  • Yüzde 36’sı büyümeyi sürdürmek için fintech, insurtech, healthtech gibi yenilikçi start-up’larla iÅŸ birliÄŸi yapılması gerektiÄŸine inanıyor.
  • Kadın yöneticilerin yüzde 64’ü yeni teknolojilere yatırım yapmaktan önce iÅŸ gücüne yatırım yapacaklarını belirtiyor. Katılımcıların yüzde 47’si akıllı otomasyon vb. uygulamaları barındıran iÅŸ gücünün modernizasyonunu strateji olarak belirliyor.
  • Yüzde 63’ü karar verme aÅŸamasında veri modellerine/sistemlerine güveniyor ve gelecek üç yıl içinde yapay zeka ve robotik süreçlerin yatırım getirisine pozitif etkisi olacağına inanıyor.
  • Güvenin kilidi veri analitiÄŸi
  • Katılımcıların yüzde 82’si kapsamlı veri analizi araçlarının müÅŸterilerini anlamada önemli rol oynadığına inanıyor. Yüzde 69’u bilgi güvenliÄŸinin baÅŸarıdaki en kritik faktör olduÄŸunu düÅŸünüyor. Yüzde 78, müÅŸteri verilerini korumanın en önemli sorumluluklardan biri olduÄŸunu ve bunun müÅŸteri portföyünün geniÅŸlemesini saÄŸlayacağını düÅŸünüyor.
  • Katılımcıların yarısı çalışan motivasyonunda en etkili olan faktörün ‘pozitif çalışma ortamı, ekip ortamı’ olduÄŸunu düÅŸünüyor.
  • Yüzde 40’ı ise bir amaca yönelik ve anlamlı çalışma ortamlarının çalışanları motive ettiÄŸini düÅŸünüyor.
  • Yüzde 36’sı çalışanlara sunulan eÄŸitim, kariyer desteÄŸi gibi konuların ve çalışanlarının kariyerlerinde bir sonraki adımı atmalarına yardımcı ortamların çalışanları motive ettiÄŸini düÅŸünüyor.
  • Yüzde 34’ü ise iÅŸ-özel hayat dengesini kurabilmenin çalışan motivasyonunda önemli olduÄŸuna inanıyor.

Bu içeriği paylaşın
Twitter Facebook Whatsapp LinkedIn
Bu kategorideki diğer içerikler
Lojistikte Dijital Dönüşüm

Loji̇sti̇kte Di̇ji̇tal Dönüşüm

İçindekiler •Küresel Taşıma ve Lojistik Pazar Verileri •Denizyolu Konteyner ve Havayolu Kargo Hareketleri •Lojistik Trendleri •Tedarik Zinciri Entegrasyonu &bul...

Mobil Sağlık Ve Fitness Uygulaması Kullanımı 2020'de Dünya Genelinde Hızla Yükseldi:

Mobi̇l Sağlık Ve Fi̇tness Uygulaması Kullanımı 2020'De Dünya Geneli̇nde Hızla Yükseldi̇:

Türkiye’de SaÄŸlık Ve Fitness Uygulamaları, COVID-19'la Birlikte Temmuz Ayında, GeçtiÄŸimiz Nisan Ayına Göre %40 Daha Fazla Kullanıldı.   SaÄŸlık ve fitness uygula...

QNB Finansfaktoring ve QNB Finansleasing En İyiler Arasında

Qnb Fi̇nansfaktori̇ng Ve Qnb Fi̇nansleasi̇ng En İyi̇ler Arasında

  İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı alanında Dünya’nın önde gelen ÅŸirketlerinden olan Incentric tarafından gerçekleÅŸtirilen 'Kincentric Best Employ...

TAMPF – Nielsen Perakende Ciro Endeksi 2020 Yılının İlk 6 Aylık Sonuçları Açıklandı

Tampf – Ni̇elsen Perakende Ci̇ro Endeksi̇ 2020 Yılının İlk 6 Aylık Sonuçları Açıklandı

    Türkiye AlışveriÅŸ Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) ile Nielsen tarafından hazırlanan ‘TAMPF - Nielsen Perakende Endeksi’ 2020 yılının ilk 6 ayl...

TÜRKİYE’NİN EN İYİ İŞ YERİ SEÇİLEN 32 ŞİRKETİN  16’SI KOÇ TOPLULUĞU’NDAN

Türki̇ye’ni̇n En İyi̇ İş Yeri̇ Seçi̇len 32 Şi̇rketi̇n 16’Si Koç Topluluğu’ndan

    Koç TopluluÄŸu, dünyanın en saygın araÅŸtırmalarında zirvede yer bulmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen insan kaynakları ve yönetim danışmanlığÄ...